Om bandet

Om Hymns from Nineveh

Hymns from Nineveh er et alternativt folk-pop-projekt dannet i 2007 af Jonas H. Petersen. Siden den er det blevet til 4 albums og en EP.  

Live

Hymns from Nineveh har spillet både i Danmark og udlandet – herunder Roskilde Festival, SPOT, Smukfest, ØYA, By:Larm, G-festival og Øresundsfestival.

Pladerne

Debut-albummet hed “Hymns from Nineveh” og gik direkte nr 1 på det danske iTunes og top 10 på den danske albumhitliste. Det blev udnævnt til “Årets album” i GAFFA, og var blandt de 10 nominerede til Nordic Music Prize.

Julepladen “Endurance in Christmas Time” blev også udgivet i 2011 og blev udnævnt som “Årets julealbum” af Christianity Today. Sangen “Anywhere With You” blev et hit på DR P3. 

De første to singler fra det tredje album, “VISIONS”, har været i tung rotation på P3. “A Kid On the Beach”, lå 11 uger på Danish Airplay Chart Top 20 og toppede som nr 2. Den blev valgt som “Årets uundgåelige” af lytterne på P3.

Bandet

Hymns from Nineveh ledes af Jonas H. Petersen, som skriver sangene og er forsanger. Desuden er der tre andre faste musikere, som udgør livebandet:

Jacob Haubjerg: Bas.

Jonas H. Petersen: Tekster, forsanger, guitar.

Carl Andreas Brixen: Trommer.

Nikolaj Paakjær: Klaver, orgel og synth.

Tidligere bandmedlemmer

Christel Voldby Winther, sang kor og spillede violin 2007-2012
David Vejen Blomqvist, spillede bas 2010-2013
Mikael Kærsgaard, styrede elguitaren 2010-2012
Jakob Brixen, sang kor og spillede elguitar, banjo, shahi baaja og utallige andre instrumenter 2008-2016